Safee Sali Pemain Terbaik Liga Indonesia

Assalamualaikum semua.
Player kebangsaaan Malaysia, Safee Sali sekali lagi mencipta sejarah dengan menjadi pemain terbaik Liga Indonesia.Selain tu, beliau jugak dinobatkan sebagai pemain terbaik kelab Pelita Jaya dan pemain terbaik pilihan penyokong Pelita Jaya.



Rekod Safee Sali Dalam Liga Indonesia

LIGA INDONESIA
Klub : Pelita Jaya Karawang
Main : 13
Gol : 7
Negara : Malaysia
Posisi : Striker
No Punggung : 55

Tak sia-sia berhijrah ke luar negara.Dapat training dengan team Cardiff City lepas tu jadi pemain terbaik Liga Indonesia pulak tu.Permainan beliau jugak aku tengok semakin lama semakin meningkat lagi-lagi time lawan Singapore time kelayakan World Cup hari tu.Finishing dia semakin power.Dulu seriously aku tak minat sangat Safee Sali ni sebab dia macam agak gempal lepas tu tak berapa nak laju.Ini cerita dulu lah zaman Tok Kaduk dulu.Sekarang memang dah banyak berubah.Tapi apsal nombor punggung?





















9 comments :

shida'R said...

syabas safee <3

APAN said...

tu la pasal...bnyak2 organ, punggung gak dorang pilih.haha...

Nafisa81 said...

seksi kot...haha

Syuxer said...

punggung-indonesia bila ditranslate ke english menjadi back.itu aku pakai google translate

Milo said...

Tahniah la safee sali... 55=SS=Safee Sali...

KinosKoko said...

hip hip hooray!!!

WorldofAntivirus said...

Eh haah la apsal nombor punggung?
Bukan nombor kat belakang baju ke?
Tapi die ni gempal bukan sebarang gempal...macam Rooney...Salute!

shida'R said...

teruja nk jumpa safee sali...nnt ,,

mahdzer said...

erm.. sebenarnya bentuk badan safee lebih baik untuk bolasepak, ia akan lebih menyeimbangkan badan mereka apabila skill gelecek mereka tinggi, dengan susuk badan demikian, dan kaki yang besar, beliau akan bole terus rembat tanpa melangkah, ini kelebihan sebenarnya, ia sama seperti Supermokh dan juga Messi @ Rooney, pemain2 macam ni jugak biasanya sukar cedera disebabkan susuk badan tegap, selain untuk body contact, titik keseimbangan akan lebih besar menyebabkan mereka sukar jatuh, pasal speed & power, bergantung kepada diri sendiri untuk maju, kita perlu analisis bentuk fizikal ni. Selain dari bentuk ni, kbykannya mudah injury, contoh Zaquan, Zafuan & juga Ronaldo. Jadi kita perlu fahami susuk tubuh sesuai untuk pemain bolasepak.. arios!.