Video Kreatif Buatan Malaysia

Assalamualaikum dan selamat petang.
Sekarang ni macam-macam video kreatif keluar tak kira sama ada untuk klip lagu, iklan, teaser event dan macam-macam lagi.Contohnya macam video clip lagu Malaysian Boy.Tak kisahlah walaupun ada orang yang kata tak bagus sebab ciplak karya orang tapi bagi aku tak ada masalah janji ada perubahan dari segi lirik.

Then baru-baru ni ada pula video bertajuk Undilah hasil karya Pete Teo untuk menggalakkan orang ramai supaya mendaftar sebagai pengundi.Sekarang zaman dah berubah so teknik promosi jugak kena lain daripada yang lain baru orang berminat.Kalau sesiapa yang tak tengok lagi boleh layan video dekat bawah ni.

Antara individu yang ada dalam video ni termasuklah artis ,ahli politik dan jugak bisnesman macam Afdlin Shauki, Namewee & Tengku Razaleigh Hamzah serta lain-lain lagi antaranya @Aisehman, Baki Zainal, Bront Palarae, Chelsia Ng, Daphne Iking, Jehan Miskin, Johan F. Khairuddin, Karamjit Singh, Lai Ming, Lee Chong Wei, Nurul Izzah Anwar, Rosnah Abd Rashid Shirlin, Rina Omar, Reshmonu, Sharifah Amani, Sazzy Falak, Reza Salleh, Tengku Azmil Zahruddin, Tony Fernandes, Wardina Safiyyah, Wee Ka Siong, Yasmin Yusuf, Albert Law, A. Kohilan Pillay, Jason Lo, Mohan, Khalid Samad, Aizat Amdan, Tee Hui Ling, Usha Nandhini, Chia Ting Ting, Nur Farina, Sassi Tharan Rajoo, Nik Nazmi, Tony Pua & David Lai.



Dan satu lagi video yang menarik minat aku ialah iklan TM yang pasal Ramli ke Manchester United.Cuba korang tengok dan aplikasikan dalam segala bidang yang korang tengah ceburi.Antara ayat Ramli yang boleh buat korang tersentuh 'Ayah, Ramli janji akan buat ayah bangga satu hari nanti'.


Hazwan: Semenjak dua menjak ni aku sangat busy.Sorilah kalau tak dapat balas jejak korang.Ada masa aku cover balik OK.Assalamualaikum.


14 comments :

zikeryhassan said...

dua dua video tu awesome

Fathiah Hamim said...

tak tengk lagii

APAN said...

video tm tu mmg bes...seb baik man u...ramli mmg membuat pilihan yg tepat main kat situ.haha...

yad'z said...

ramli my hero~ hahahhaXD

i am S!L4H.. said...

fine la mu..


=.=

dayu_myself said...

MU ye..
hahaha...
popular betul malaysia klu btul ade pmain Mlaysia kan..
hehe

adwafarahin said...

video tu awesome! :P

HazwanDotCom said...

@zikeryhassan:
cool kan..smart tu

HazwanDotCom said...

@Fathiah Hamim:
tengok fa jangan tak tengok..terbaek

HazwanDotCom said...

@APAN:
mesti bangga bapak dia kan haha

HazwanDotCom said...

@yad'z:
dan-dan terus minat ramli erk yadz

HazwanDotCom said...

@i am S!L4H..:
alamak lupe pulak ade fan liverpool

HazwanDotCom said...

@dayu_myself:
sape tak bangga kalau dapat maen team macam man united

HazwanDotCom said...

@adwafarahin:
sangat awesome