Kembali Meneruskan Kehidupan Sebagai Mahasiswa

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Finally, lepas 4 bulan balik Johor untuk bercuti dan praktikal.Aku kembali ke kehidupan asal.Kehidupan yang penuh dengan pancaroba dunia dan cabaran di bumi Shah Alam.Kali ini dengan semangat dan azam baru dan jugak di samping rumah baru dan persekitaran baru.

Hari ini jugak Shah Alam penuh dengan ribuan student yang kembali pulang setelah bercuti hampir empat bulan.Dan pastinya bermulanya traffic jam yang melampau dari rumah aku dekat Padang Jawa ni sampai kampus.Semalam aku nak masuk kampus, bertolak dari rumah pukul 8.30 malam pukul 9.15 baru sampai.45 minit untuk perjalanan yang cuma tak sampai berapa kilometer pun.Maybe sebab naik kereta kalau motor boleh main cilok-cilok.

 Bilik baru yang belum kemas

Hari pertama start kelas je dah boleh pergi pilih tajuk untuk tesis.Aku tak tengok lagi tajuk-tajuk yang ada.Tak ada idea langsung nak pilih tajuk apa.Member-member semua dah berebut pilih tajuk.Semangat betul.Aku je yang cool je macam cool blog.

So, Selamat belajar semua strudent-student yang dah kembali ke kampus masing-masing.


33 comments :

salwaismail said...

goodluck! sem baru, kena semangat! :D

Cik Miera said...

gud luck ye wan :) sem baru ni. semangat pun msti baru.hihi

wawa wadzir said...

semoga berjaya

hana said...

belaja leklok na..
jgn ponteng klas..
=D

L said...

selamat pulang.. huhu

http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html#comments

cik_paan said...

woah,,,, gile byk barang kau

aku first day dah jumpa supervisor, cakap pasal projek..
kalau takde aral melintang,next week dah boleh start

khayla fadwah said...

semoga sem ni lebih baik dr sem2 lepas.. :)

APAN said...

udah2 la tu cuti...lme sngat dah tu ma...elok la tu sambung balik...cepat la habis nanti, bila cpt habis, cepat kerja...boleh dah pilih tarik sesuai nak wat belangsungkawa nanti.haha...

suey lagi point aku minggu ni ma...cibai.dzeko x main...

dayu_myself said...

woohaaa...
gudlucks2...
lpas bertapa pnjg.otak pun cramp..
haddoii

shida'R said...

semoga semuanya berjln dgn lancar hehe ^_^

i am S!L4H.. said...

oh senior.
selamat kembali~~~

;) ;)
kemas bilik molek2. ngee

fadh leyanie said...

all the best hazwan ! ^^

SENORITA ZATY said...

sem bru semangat baru !~~~~ ngehhh

SyazwanSarawak said...

selamat kembali menjadi pelajar bro (:

iszieylyanziy said...

udah2 la cuti nye,,hehehe,,selamat kembali belaja :P

Wanie said...

pehh banyak gile kotak..penuh buku ke komik tu?hehe
selamat bertesis ye, jenuh tensen..huhu

HazwanDotCom said...

@salwaismail:
betul tu..semangat..kerja pun bertambah haha

HazwanDotCom said...

@Cik Miera:
thanks cik miera...jangan awal-awal je semangat..err..tapi selalunya macam tu

HazwanDotCom said...

@wawa wadzir:
thanks wawa...

HazwanDotCom said...

@hana:
tak ponteng kelas?insyaAllah kalau tak ada aral melintang

HazwanDotCom said...

@L:
selamat kembali ke kehidupan seorang student

HazwanDotCom said...

@cik_paan:
samalah..sem ni ade 2 project..research project 1 dengan design project 1..individu satu group satu..peh serabut-serabut

HazwanDotCom said...

@khayla fadwah:
insyaAllah..mudah-mudahan

HazwanDotCom said...

@APAN:hahaha..mana ade cuti lame..kejap je kot sebab praktikal.maybe setahun setengah lagi kot baru habis..

tu la pasal..dzeko tak main pulak.. penat je aku jadikan die captain

HazwanDotCom said...

@dayu_myself:
tu la pasal..kena carik mood balik ni hahaha

HazwanDotCom said...

@shida'R:
terima kasih daun keladi

HazwanDotCom said...

@i am S!L4H..:
hehe selamat kembali
eh tak cukup kemas lagi ke tu ok ape haha

HazwanDotCom said...

@fadh leyanie:
terima kasih fadh

HazwanDotCom said...

@SENORITA ZATY:
semangat baru untuk berjaya..jangan hangat-hangat tahi ayam je hehe

HazwanDotCom said...

@SyazwanSarawak:
thanks bro..lepas ni asimen confirm bertimbun..projek lagi

HazwanDotCom said...

@iszieylyanziy:
jeles la tu dia dah lama belajar haha

HazwanDotCom said...

@Wanie:
itu buku dari sem 1 lagi tau hahaha

i am S!L4H.. said...

tu mcm nk g jual kt bundle je. haha