Beraya Di Zaman Jepun

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu
Fuh, sapu-sapu sikit blog ni.Dah bersawang dah siap ada sarang labah-labah lagi.Minggu pertama semester baru yang sedikit busy dengan urusan pendaftaran kelas, pembahagian tajuk untuk Research Project dan jugak Design Project.Dah final year rupanya aku ni dan secara automatiknya komitmen aku akan bertambah dengan macam-macam kerja.Mungkin aku akan jarang update blog ni (Macam lah ramai baca kan HAHA).

OK dah menyimpang jauh pulak, berbalik pada tajuk asal entri.Hari tu UiTM ada buat jamuan hari raya hari tu.Semua fakulti diberi satu khemah dan diminta untuk menghias khemah-khemah dorang berdasarkan tema yang dipilih.Nak tau fakulti aku pilih tema apa?Beraya di zaman Jepun.Mesti korang semua tak tau macam mana atuk nenek kita beraya time zaman Jepun dulu.Aku pun tak tau jugak.Semangat betul budak-budak ni sampai sanggup pergi tebang pokok pisang dekat rumah Timbalan Dekan sebab nak hias khemah.Memang rasa suasana Jepun betul lah.



Lagi satu nak tau apa yang unik?Khemah fakulti aku tak prepare makanan yang normal orang buat time raya macam ketupat, lemang, rendang bagai.Zaman Jepun kot.Mana ada makanan-makanan macam ni.Makanan yang ada cuma tapai ubi,penjan ubi,pisang rebus,lepat pisang, tepek pisang dengan air kopi pahit.Aku rasa aku penah makan lepat pisang je.Lain-lain makanan ni aku tak penah.


Tengok gambar bawah ni.Cool an dekan aku dressing macam wanita kampung dulu-dulu


Sumber Gambar: TheLastPiece and FB member

Hazwan: Serabut jugak final year project ni eh.Dah dapat tajuk tapi cam blur-blur lagi.Tolong weh!!Eh lupa, tahniah FKK sebab menang kategori khemah paling bermaklumat.


17 comments :

adwafarahin said...

unik gila..hehe :P

wawa wadzir said...

hahaa..cm besh jer!! nak p jugak..^^

i am S!L4H.. said...

haha. unikkkk.

sempoi gile. byk makanan berasaskan pisang. hehe

░♥si lampu neon♥░ said...

woww menarik giler wh !! time ni la nak memperkenalkan makanan2 yg orang lain tak pernah makan ek..so amazing , good job !

dayu_myself said...

waaa...unik ar...tringin nak rase tu...ubi kayu sgla bagai...cam sdap je,ko masak ke??ngeeee

cik_paan said...

pergh!!

kreatif habis..dekan korang pun sempoi...

good luck fyp tu ^^

yad'z said...

warghh... smart unik ohsemm..
huhu.... boleh terpikir ek bukak booth macam tu. hhuhu... nice2..

hohooho... cian wan.. buat betul2 k fyp.. ^^

Wanie said...

menariknye, ade tema unik..
betul eh zaman jepun raya macam tu?ade lepat pisang?hehe

ade ke yang minum habis kopi pahit tu?lalala

macam pelik la dekan pakai macam tu..huhu

HazwanDotCom said...

@adwafarahin:
unik kan..tak sangka pulak sampai macam tu sekali dorang punye semangat

HazwanDotCom said...

@wawa wadzir:
nanti ade lagi boleh datang haha

HazwanDotCom said...

@i am S!L4H..:
zaman jepun lah katakan

HazwanDotCom said...

@░♥si lampu neon♥░:
tu la pasal..aku pun tak pernah jumpa makanan pelik macam tu..haha

HazwanDotCom said...

@dayu_myself:
eh tak la..ku tolong makan jerk

HazwanDotCom said...

@cik_paan:
tu la pasal..haha fyp?terus je sakit kepala hahaha

HazwanDotCom said...

@yad'z:
tu la pasal..power2 dorang ni

HazwanDotCom said...

@Wanie:
ntah lah tapi dorang kata dah tanya datuk nenek dorang..betul la kot haha

Nalisa Syahira said...

huyyo , hebak hebak .