Lagu Raya Dulu VS Lagu Raya Sekarang

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.
Lagi beberapa hari saje lagi kita nak sambut hari raya.Lagu-lagu raya dah banyak berkumandang dekat shopping-shopping complex dan corong-corong radio tak kira pagi petang siang malam.Kalau dekat shopping complex makin bersemangatlah orang-orang membeli belah bila terdengar aura lagu raya.Sekarang ni ada macam-macam version lagu raya tapi aku still prefer lagu-lagu raya orang lama macam lagu-lagu Sudirman, P.Ramlee, S.Jibeng dan lain-lain lagi.Nak buat macam mana sepanjang 22 tahun hidup dekat muka bumi ni asyik dengar lagu-lagu ni saje bila menjelang hari raya.Lagu-lagu raya zaman moden tak dinafikan ada jugak yang best macam lagu Datuk Siti Nurhaliza, Raihan dan Hujan dan lain-lain.Tapi kebanyakannya macam tak masuk dengan telinga aku ni.

Top 3 Lagu Raya Dulu Pilihan Hazwan Dot Com
Sudirman-Dari Jauh Ku Pohon Maaf

 
Lagu ni kalau bagi budak-budak yang study dekat oversea ke atau mereka yang tak dapat pulang berhari raya dekat kampung sebab kena bertugas confirm tangkap leleh punya kalau dengar lagu Dari Jauh Ku Pohon Maaf ni.

Anuar Dan Ellina-Suasana Hari Raya


Lagu ni sangat comel sebab budak-budak yang nyanyi walaupun penyanyinya sekarang dah besar panjang.
Black Dog Bone-Cahaya Aidilfitri


Lagu ini untuk bagi kesedaran kepada sebenarnya.Dalam kita bergembira menyambut hari raya masih ramai lagi saudara-saudara kita yang berduka walaupun dalam suasana hari raya.So ingat-ingatlah mereka yang kurang bernasib baik ni.

Top 3 Lagu Raya Sekarang Pilihan Hazwan Dot Com
Raihan,Ajai, Nowseeheart, Rem -Lebaran Ini


Raihan & Hujan-Salam Aidilfitri Ayahanda Dan Bonda


Senario-Puasa Dan Raya


Nak Download Lagu Raya?

Hazwan: Mood layan lagu raya sambil search resipi kuih raya.Macam pandai je kan nak buat.


47 comments :

NURUL NADIAH MAMAT said...

lagu skang xbest....xde feel langsung....

buat kuih ke wan?pos skit kat nad...hihihi...

Fathiah Hamim said...

tak suka lagu raya sekarangg. sesapa yang nyanyi balek pun tak besttt. no3! hehe

cari je resipi, tak semestinya masak. =P

shida'R said...

dua2 best lama dan abru tp kne ingt kalo xde yg lam xde juga lah yg baru hehe..tp kat hp akak still ade lagu rya lma2 hehe..

Cikya said...

selera sama lar Wan!
*tepuk tangan 10 kali.. :D

tak suka lagu baru sangat, lagu yang dinyanyikan orang penyanyi baru pom tak suka sangat..
oldies is better.. :)

eh, emo dengar lagu sepasang kurung biru, khairil johari johar..haha

Wanie said...

layan je sume lagu ni..
tapi nape lagu mamat tak tersenarai..ehhe..top 5 ye?keke

i am S!L4H.. said...

yeahhh. lebaran ini tu bestt.


heee

meaw said...

lagu dulu best! apapon yg dulu gak best,sekarang yg baru kira nak rap-rap je,jadah apa,huhuhu...tak feel raya tol dengaq lagu baru,huu

INTAN said...

lagu raya yang sekarang ni xfeel...kalau nak nangis pun xbest..hihiii...kene dengar lagu raya yang lama jugak..intro je dah sebak.. hukhuk

Adam Idris said...

maybe kita semua lagi suka lagu raya lama sebab kita dibesarkan dengan lagu-lagu tu time raya, kan? hehe

saya okay je, cuma lagu raya paling baru2 sekarang memang tak boleh masuk, heh heh

cik_paan said...

top 3 lagu raya sekarang kita sama arr... aku pun suke je lagu siti

tapi, all time fvrt aku ellina ngn anuar tu lah...memang terasa meriah raye

Qaseh dalia adelia said...

sama lah ..lagu dulu2 gak best ,,lagu yg tak mati ..akan org igt smpai bila2

wawa wadzir said...

lagu senario tu besh, puasa raya..hehehe~

yad'z said...

hehehe..... lagu dulu2 jugak yang buat sentimental n semangat nak raye.. btw,, ade jugak lagu baru yg best .. macam lagu hujan tuh..

salam aidilfitri,..
ayah bonda yang dicintai. maafkanlahh.. anakmu ini..
kerna belum cukup berbakti..

#best hehe

EmpayarUtama said...

Aku suka "Sepasang Kurung Biru" ada kenangan huhuhu

fadh leyanie said...

lagu Raya yg lama lg best berbanding dengan yg moden..:)

dayu_myself said...

~~Selamat hari raya
hari untuk kita bersuka ria
sethun hnya sekli
mryakan hari yang mlia ini~~

wlupun nmpk smple..
tpi lgu lme mmng kkl dlm ingtn beb...
hahaha

APAN said...

bab2 lagu raya ni aku x memilih sngat...cuma berat kat lagu2 lama.baru oldskool :)

buDAK keCIK said...

tp betul la. lagu raya yg dolu2 lg best kot.

nk harapkan lgu raya yg zmn skrg. huh! rock je lbh.

Heidi Shafiq said...

lagu raya skrg mcm hampeh..

Rain said...

lagu balik kampung kalau dengar boleh rasa nak terbang terus smp kg...

Far8 budak baik said...

tu ar..telinga aku pun tak ley masukkk..kalau best pun
lagu yg stacy nyanyi tu..
haha!..
baik lagu dulu kn..
feel tu seyes sampai..
hak3

ir prof dr alia rosli said...

paling suke lagu ooooooo balik kg

Mohammed Faizal said...

setuhu....lagu baru ni entah hape-ape je...lagu lame gak best

Hans said...

ko suka black dog bone?
sama2
:-)

p/s : kad raya dah sampai dah..tq tq

p/s lagi : ada facebook tak? bak email nak add :-)

HAZWAN17 said...

@NURUL NADIAH MAMAT:
banyak lak lagu baru kat radio..tapi banyak yang tak best..tak buat lah..adik yang buat hehe laki mane pandai wat kuih

HAZWAN17 said...

@Fathiah Hamim:
tu la pasal..tak sama dengan penyanyi asal..hehe betol2 carik je tak buat pun

HAZWAN17 said...

@shida'R:
betul tu,,takde lame takde yang baru hehe tapi lagu skrg cam tak best je hehe

HAZWAN17 said...

@Cikya:
lagu sepasang kurung biru pun best jugak...tu lagu pasal awek die ke hehe

HAZWAN17 said...

@Wanie:
lagu mamat tu baru ke lame erk>konpius hehe

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
tau takpe..best kan..tenang je rase

HAZWAN17 said...

@meaw:
sekarang zaman rap..semua mende nak dijadikan rap hehe

HAZWAN17 said...

@Adam Idris:
tu la pasal,,dari kecik sampai besar dengar lagu-lagu lame..lagu2 latest ni payah sket nak masuk kepale

HAZWAN17 said...

@cik_paan:
tu lah..comel je suara dorang time nyanyi

HAZWAN17 said...

@Qaseh dalia adelia:
evergreen bak kate omputih hehe

HAZWAN17 said...

@wawa wadzir:
memang lawak lagu senario

HAZWAN17 said...

@yad'z:
memang best..first time dengar terus download hehe

HAZWAN17 said...

@EmpayarUtama:
penah bagi awek baju kurung biru ke huhu

HAZWAN17 said...

@fadh leyanie:
saya setuju dengan anda 150% hehe

HAZWAN17 said...

@dayu_myself:
kalau dah setiap taun dengar mmg melekat la dekat kepala

HAZWAN17 said...

@APAN:
haha..janji telinga sedap dengar kan bro

HAZWAN17 said...

@buDAK keCIK:
sekarang zaman dah berubah hehe

HAZWAN17 said...

@Heidi Shafiq:
ade la certain2 haha

HAZWAN17 said...

@Rain:
lagu sudirman pun banyak best kan

HAZWAN17 said...

@Far8 budak baik:
lagu ape stacy nyanyi?tak tau pun haha nampak sangat aku tak ikut perkembangan lagu baru

HAZWAN17 said...

@ir prof dr alia rosli:
balik kampung oooo balik kampung

HAZWAN17 said...

@Mohammed Faizal:
tau takpe..lagu lama memang nostalgia

HAZWAN17 said...

@Hans:
dah sampai erk..pantas pulak sampai hahaha ade2 add la futbolcrazie17_manu4ever@yahoo.com