Terima Kasih Kerana Mengopy Paste Entri Hazwan.Com

Assalamualaikum

Apa perasaan bila entri blog sendiri dishare oleh orang lain di blog mereka?Kalau aku, ribuan terima kasih diucapkan.Sebab apa?Ini membuktikan entri blog aku sangat menarik sehingga ada orang yang sanggup copy paste dan letakkan dalam blog mereka.Kepada yang letak kredit dekat Blog Hazwan.Com, aku up lagi terima kasih jadi nilai juta.Jutaan terima kasih diucapkan.Kepada yang tak letak, tak apa.Aku tak marah pun.Terima kasih jugak tapi tak sampai juta la.Mungkin ratusan saja kot.Ok aku gurau.Korang dah buat aku rasa makin bersemangat nak hasilkan lebih banyak artikel-artikel menarik dalam blog ni.


Untuk pengetahuan semua, antara entri aku yang paling famous setakat ini ialah entri Kenapa Perempuan Kena Berkahwin Dengan Engineer. Entri September 2010 telah mendapat 1945 Like di Facebook. Tak percaya boleh tengok sendiri.Sebenarnya entri ni aku cuma terjemah dengan tokok tambah dari satu artikel English.Kalau nak google pun boleh, ramai blogger yang ada share entri tu dalam blog mereka.

Then last week, aku ada buat entri mengenai Surat Dari Murid Pencinta Nasi Lemak. Entri tu pun ramai yang berminat sehingga kini mengumpul 221 Like.Idea pasal nasi lemak tu terhasil time aku terbaca artikel paper berkenaan isu nasi lemak dekat kantin sekolah yang tengah hangat hari tu.Salah satu pengajaran yang aku dapat, kadang-kadang kita kena banyak membaca untuk dapatkan idea menulis dalam blog.Membaca adalah satu cara bagi aku.Banyak lagi cara-cara lain sebenarnya.Sumber idea tu luas, yang penting kita kena pandai mencari dan mengolah supaya menjadi lebih menarik.

Akhir sekali, terima kasih kepada semua pengunjung Blog Hazwan Dot Com, yang like dekat facebook, yang drop komen, yang singgah dekat shoutbox.Semualah senang cerita.OK lah, nak out ni, kejap lagi nak tengok Nadia dekat cerita Juvana.Esok aku ada paper final exam yang ketiga.Selamat berjaya untuk diri aku sendiri.Adios.
Eh jom undi Blog Hazwan.Com.Nak kalahkan Fatin Liyana, Bro Framestone dan lain-lain ni 

43 comments :

HAJAR hasan said...

Agree ! saya tak kisah kalau orang copy entry saya. kalau yg bg kredit tu, bertambah-tambah terima kasih. yg x bg kredit tu pun, x apa. still bangga sebab ada org suka baca my entry. ;)

zikeryhassan said...

sharing is caring. ilmu yg kita kongsi elok utk dikongsi. jadi aku pun tak kesah kalau ada org nak copy entri aku without credit.


pergi study la bro.

adwafarahin said...

semua bnd dalam dunia nie utk dikongsi
xyah nk kedekut sgt lah kan

tahniah wan yep!

gud luck tok paper esok :)

SaF_FreNsiCk said...

ari tu aku dah bgtau tanda blog kau nak popular, skang xyah bgtau pun kau dah rasa kan? keep it up!

ZWAN SABRI said...

entry aku untuk arini pown dah ada orang copy paste.. copy paste sebijik bijik plak tuu.. Hampeh btol.. erm, mentang2la maksud nama hazwan tu "pemberianku".. Asyik2 kita jer yang nak kena beri.. HUHU
btw, good luck utk exam.. ;)

░♥si lampu neon♥░ said...

baru baru ni kes ni terjadi kat aku...

ape perasaan ko penulisan ko, orang letak credit nama orang laein ?

menyirap siot..

baik tak payah letak kredit langsung..

decrewz said...

Nak mencari idea kadang2 bukan sesuatu yang mudah... Jai nak like xblh, sbb kat ofis FB kena block, kat umah tenet cam hampeh...hu3

Shida Radzuan said...

adik wan GudLuck untuk exam esok ok!

fadh leyanie said...

teruskan karya anda hazwan !^^
semoga sukses..

dwaty said...

ok apa org share... tp kenala letak link kita sekali... barula best... hehehe

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

hehe..itu tandanya entri kita hasilkan tu dah capai satu tahap yang berbeza daripada entri biasa...syabas wan!

fatin hanani said...

kira ok la 2 wan..org copy dan dia kreditkan kat wan..
klu dia x kredit dan dia kata entry tu dia yang hasilkan sendiri...tu mmg x leh nak terimakan :D
apa pun....
kiranya entry wan menarik la ^_^

KinosKoko said...

yeah...wan da femez....jgn lupakan aku..hoho

yad'z said...

hehehe.. all the best wan 4 ur exam k.. =)

apik pehe said...

hehe..tu share seketol ker atau dia ader ubah sikit?

Bro Framestone said...

he...23x nk menang...??

amik amik huhhu bro xleh nk bersaing dah dengan korang.. ada benda yang lebih utama untuk bro uruskan dulu

good luck ek

azrinrahim said...

setuju sgt.. xkisah lah diorng nk bt apa dgn entry yang kita hasilkan, yg pntng jgn dok mengubah kepada yg slah sudah..huhu sukan jalan blog nie..hee

SyAE SyEa said...

waa~
sgt mnumpg gmbire kat belog senyor..
keep it up!
caya la..
conrets sesgt..
t,rerjen r bg tips kat kite yee..
hee^^

Far8 budak baik said...

stylahh ayat kau..
aku kagummm
hahaha
=)

cik_paan said...

peymess..

HAZWAN17 said...

@HAJAR hasan:
kita serupa...blogging is sharing

HAZWAN17 said...

@zikeryhassan:
sokong bro...jangan kedekut nak share sesuatu..ilmu tu kan luas...tengah nak study ni..lagi 2 paper je lagi

HAZWAN17 said...

@adwafarahin:
tak baik kedekut-kedekut kan adwa hehe

HAZWAN17 said...

@SaF_FreNsiCk:
mane ade popular bro..biase-biase saje

HAZWAN17 said...

@ZWAN SABRI:
takpe la bro...tegur je cara baik...
takpun halalkan je...sesuai sket dengan maksud hazwan tu haha

HAZWAN17 said...

@░♥si lampu neon♥░:
kiranya orang tu copy entri kau, pastu orang lain copy entri orang tu.then credit dekat orang tu erk..
sabar je la neon

HAZWAN17 said...

@decrewz:
betul tu..bukan senang nak cari idea.. berhari-hari gak pk nak update ape...tp kalau blogger tu seorang yang beretika, maybe die akan kreditkan pada penulis asal

HAZWAN17 said...

@Shida Radzuan:
terima kasih ye..ade lagi 2 paper lagi

HAZWAN17 said...

@fadh leyanie:
terima kasih fadh..semangat ni nak cari idea haha

HAZWAN17 said...

@dwaty:
memang itu yang sebaiknya..tapi kadang-kadang orang terlupa..tak ape lah kan

HAZWAN17 said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir:
kiranya macam lebih hangat daripada biasa la kan haha..thanks bro

HAZWAN17 said...

@fatin hanani:
kalau yang mengaku entri dia sendiri tu..memang akan kena warning la haha...tp takdela sampai macam tu...
terima je la

HAZWAN17 said...

@KinosKoko:
haiya mane ade feymes

HAZWAN17 said...

@yad'z:
thanks yadz

HAZWAN17 said...

@apik pehe:
ada yang share seketol-seketol..ada jugak yang ubah-ubah sket...

HAZWAN17 said...

@Bro Framestone:
jauh lagi tu nak kejar bro....haha

HAZWAN17 said...

@azrinrahim:
kena buat amaran la erk..dilarang mengubah bentuk asal artikel ini tanpa kebenaran penulis hahaha

HAZWAN17 said...

@SyAE SyEa:
hehe,,,terima kasih....nak tips erk..
boleh-boleh

HAZWAN17 said...

@Far8 budak baik:
part mana yang style tu bro hahaha..
btw terima kasih

HAZWAN17 said...

@cik_paan:
mane ade feymes....haha baru nak merangkak ni

diana said...

tak reti nak copy n paste entry orang..
malu lah!:p
buat rujukan lebih baik kot dari copy n paste..

izwanyusof said...

ish..blogger feymes rupanya ni.. biasalah.. tak kemana copypaste..

||aLeaSaRa|| said...

alah rugi tak join geng di sini awal2 best rupanya n3 di sini.slm perkenalan ye!!