Semakan Keputusan SPM 2010.Selamat Berjaya Semua.

Alamak, esok result SPM keluar!Mesti semua lepasan SPM tengah berdebar-debar sekarang ni memikirkan keputusan yang bakal diketahui esok hari.Bukan calon saja yang berdebar, ibu-ibu, bapak-bapak, abang, akak, adik semua turut risau.Apatah lagi cikgu-cikgu di sekolah.Jangan takut jangan panik.Just relax and chill-chill saja.Apapun keputusan yang diperoleh terimalah dengan tabah dengan hati yang terbuka OK.Jika result yang kita dapat tak memuaskan, jangan putus asa.Gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya,

Sekarang dunia dah semakin canggih.Dulu time zaman aku terpaksa pergi ke sekolah yang berpuluh-puluh kilometer semata-mata nak tahu result SPM.Pagi-pagi dah kena bangun sebab kena naik 2-3 bas baru sampai dekat sekolah kalau dari Pasir Gudang.Sekarang dah senang.Agak-agak sekolah jauh sangat boleh cek guna online atau sistem khidmat pesanan ringkas (SMS).Semuanya di hujung jari.Tapi yang bestnya bila kita ambil sendiri keputusan SPM dekat sekolah, dapat jumpa balik rakan-rakan lama yang dah berbulan-bulan tak jumpa.At least dapat jugak mengubat kerinduan.Lepas ni masing-masing dah buat haluan sendiri.Ada yang kahwin , ada yang kerja, ada yang sambung belajar,Time ni jugak lah masa nak mengucapkan terima kasih kepada cikgu-cikgu yang mengajar kita selama dekat sekolah.

Bagi sesiapa yang berminat nak sambung belajar ada banyak option untuk dipilih macam Matrikulasi, Asasi, Diploma di IPTA/IPTS, kolej-kolej kemahiran dan sebagainya.Buatlah keputusan yang terbaik .Fikir masak-masak supaya tak menyesal di kemudian hari.

Cara Semakan Keputusan SPM 2010 melalui SMS



Hazwan: Selamat berjaya kepada semua yang bakal ambil result esok terutamanya kepada adikku Nurul Shuhada bt Hamidon.Tak lupa kepada semua bloggers.Semoga memperoleh keputusan yang cemerlang..Insyaallah.

42 comments :

Cikgu Fikri said...

HA?
bOLeh check guna SMS ae?
Baru aku tau..
huhuhuh :)

ieyla said...

giler canggih...
nak amek spm sekali lagi r,nak try cek gune sms :P
hahaha

SENORITA ZATY said...

org yg ambek spm 2009 lew check x? huihuiuhu

khayla fadwah said...

makin senang dunia skarang..huhu~
teringat plak 3tahun lepas..
mmg sngt tak-tahu-nak-cakap-ape perasaan bile result kua..

SyAE SyEa said...

siyes cuak sgt..rse ta bole pejam mte..relaks ann -.-

Cik Yana said...

Gila awal cik Yana bangun hari ni macam nak gi amek result SPM je =.=

Entry terkini: The Blogshop: Lolita's Closet :)

Sunah Mohammad said...

saya berdebar2 ni...tapi saya tak amek pun SPM tahun lepas...:D

::nuRuLaDHar:: said...

canggih eh skunk..sms bagai...gud luck ye sesape amek result tu..mwehehee

rindu zaman skola2 dulu...huhu

iszieylyanziy said...

dah cek!! lulus! ngeee

ain revival said...

sekarang teknologi dah maju~maen cek kat internet jep skrg~huhu..

tp nk ucap gud luck pn x gune sbb da abes xam..:D
sekarang dup diam2 dan pikir haluan mane nak pilih selepas nie~

HAZWAN17 said...

@Cikgu Fikri:
yup sekarang dah makin canggih

HAZWAN17 said...

@ieyla:
hahaha..boleh lak camtu..semata-mata nak guna SMS...penat la belaja utk SPM dah la banyak subjek

HAZWAN17 said...

@khayla fadwah:
mesti janutng berdegup kencang punya

HAZWAN17 said...

@SyAE SyEa:
nanit jangan lupa gtau result ok

HAZWAN17 said...

@Cik Yana:
tak amik result spm pun kena bangun awal pegi kelas ish3

HAZWAN17 said...

@Sunah Mohammad:
hahaha kenapa pulak nak berdebar...

HAZWAN17 said...

@::nuRuLaDHar:::
zaman sekolah zaman paling banyak kenangan

HAZWAN17 said...

@iszieylyanziy:
tahniah isz hahaha

HAZWAN17 said...

@ain revival:
betul-betul..buat la pilihan yang bijak demi masa depan anda

HAZWAN17 said...

@SENORITA ZATY:
tak tau la pulak..cuba try haha

salwaismail said...

dah ambil! :D

shereena said...

sy dapat straight A.hakhakhak

HAZWAN17 said...

@salwaismail:
tahniah..pk untuk future pulak OK :)

HAZWAN17 said...

@shereena:
tahniah hahaha...

:: Azizah Alwi:: said...

itulah kelebihan zaman sekarang.Semuanya dihujung jari.Zaman kita pun apa kurangnya.Naik turun bas sambil jalan berpuluh meter semata-mata nak amik keputusan tu yang bakal jadi nostalgia.Jumpa kawan-kawan yang dah lama tak jumpa tu yang best sbnrnya.. :)

i am S!L4H.. said...

dulu mse junior g ambik result, balik tu ujan. mgkin nak kate hati yang lara kot. heheh

tapi...x pe la...nk wat camane...ngee

shida saje said...

teringat lak masa 2005 amik result kat skolah huhu mmg xleh lupa ^_~

yad'z said...

dapat berape adik wan??

ika honey bunny said...

rindu zaman sekolah dulu T____T

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag punya result tak keluar pun. Tadi pergi sekolah, nama tak ada untuk tahun 2010. Sobs ;'(

Cikgu cakap nama Shag tersesat masuk tahun 2006 =.='

acan ketot said...

nk cek result yg lme kat sms bley x??
hahaha

Cik Jannah said...

haha..dunia la ni noo..~

Opah Kentang said...

senang nyer budak2 zaman sekarang nie..

untung laaa.. kan?

Miss Yaty said...

hebat ah..zaman skrg memang mkin maju kan...siap leh sms lg tu..huhu..

pape pun tahniah pada pelajar yang berjaya..dan yg gagal jgn putus asa..cuba lagi :)

HAZWAN17 said...

@:: Azizah Alwi:::
betul tu..time amek result la nak jumpe kawan-kawan, jumpa cikgu..lepas tu masing-masing dah buat haluan sendiri

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
benda yang lepas jangan dikenang...hehe

HAZWAN17 said...

@shida saje:
apa yang tak boleh lupa tu kak

HAZWAN17 said...

@ika honey bunny:
rindu jugak..hehe kita bukan sama skolah ke

HAZWAN17 said...

@Puan Besar Shag Yahaya:
haha..habisla nak kena bukak fail-fail lama pulak nk cari result shag

HAZWAN17 said...

@Cik Jannah:
hahaha dunia erk...

HAZWAN17 said...

@Opah Kentang:
untung la..tak payah susah-susah

HAZWAN17 said...

@Miss Yaty:
betul tu mis yaty..suma dah maju sekarang...