Jalan-Jalan Cari Makan: Nasi Ayam Pak Mal Seksyen 11, Shah Alam

Assalamualaikum
Bertemu kita dalam segmen Jalan-Jalan Cari Makan Bersama Hazwan.Com episod yang pertama.Hari ini anda semua akan diperkenalkan dengan satu gerai nasi ayam yang sangat terkenal di Shah Alam dan kawasan sekitarnya iaitu Gerai Pak Mal yang terletak di Food Court Seksyen 11.Selain nasi ayam ada jugak menu-menu lain yang  macam mee sup, soto dan lain-lain.Amacam?Ada bakat tak  aku jadi hos rancangan sendiri?



OK sambung cerita balik.Apa yang uniknya Gerai Pak Mal ni satu-satunya gerai makanan yang beroperasi pada waktu tengah hari.Kedai-kedai lain tunggu turn mereka waktu petang pulak.Pelanggan-pelanggan memang tak perlu tunggu lama untuk dapatkan nasi ayam ni sebab dorang ni dah buat preparation awal.Duduk tak sampai 5 minit dah sampai nasi ayam yang kita order.Kadang-kadang nasik dah habis separuh pun air belum sampai.

 Pelanggan-pelanggan menikmati Nasi Ayam Pak Mal  

Muka kenyang dapat nasi ayam dua pinggan


Hazwan: Gambar aku tak ada sebab aku tukang amik gambar.By the way, nasi ayam kat sini memang terbaik dari ladang.Member aku siap makan 2 pinggan kot.Harga pun murah dan berpatutan.




41 comments :

ieyla said...

da la tgh lapo ni,ckp sal nasi ayam plak... :D

♥yaya budak suka embun♥ said...

kenapa nampak macam sedap jer ni - -'


FRESH ENTRY : YAYA DATING DENGAN SIAPA HARI NI? KLIK SINI

YAYA ASAL MANA? : KLIK SINI

NAK LAJUKAN FACEBOOK : KLIK SINI

nazirulhazwan~ said...

ape yang hebatnyer bro?ayamnye ke sambalnyer ker kicapnyer?

iszieylyanziy said...

blnje isz! yeay :)

cik_paan said...

mak aai!!!
lapo nye!!

soto+ begedil...alahai..lapar

cik_paan said...

mak aai!!!
lapo nye!!

soto+ begedil...alahai..lapar

khayla fadwah said...

pasni g s.alam boleh la try kt cni plak..huhu~

ummu uswah said...

suka makan2 ye.

y-A-n-A said...

macam sedap.. tapi jauh naw nak g sana semata2 nk mkan nasi ayam.. huhu

yad'z said...

err.. dah lama tak makan nasik ayamm.. ayamm tu memanggil2 yad'z.. ahahaha

Opah Kentang said...

ADui. sedap2 sedap!

nape tak suh kawan2 tu snapp kan pic tyme tengah makan! ehehe :)

yanie j said...

tgk pinggan pn daa tahu sodap hikhik..alahaii tp jauh le nk p sana huhu ;/

FariehanIbrahim [LBC] said...

aishhh! mmg xleyh btoi tgk mknn neyh! >.<
hahaa

nadya nordin said...

dah lame tak denga kaba hang. ble hang cte pasal nasi ayam, tahu hang sihat. hee :)

belanja aku weh !

HAZWAN17 said...

@ieyla:
saje nak bagi ieyla lapo lagi

HAZWAN17 said...

@♥yaya budak suka embun♥:
bukan macam sedap je tapi memang sedap pun yaya

HAZWAN17 said...

@nazirulhazwan~:
den rase sambalnya sebab macam lain sket dari kedai kedai nasi ayam biaso den jumpe

HAZWAN17 said...

@iszieylyanziy:
haha kena datang shah alam dulu la

HAZWAN17 said...

@cik_paan:
apa lagi carik la kedai makan berhampiran

HAZWAN17 said...

@khayla fadwah:
boleh je..tye member-member kat shah alam mesti dorang tau pye

HAZWAN17 said...

@ummu uswah:
boleh tahan la sis huhu

HAZWAN17 said...

@y-A-n-A:
tempat yana pun mesti ada tempat makan special gak an

HAZWAN17 said...

@yad'z:
yadzz.....yadzzzzzzzzz...yadzzzzzz. ayam panggil hehe

HAZWAN17 said...

@Opah Kentang:
segan lak hehe

HAZWAN17 said...

@yanie j:
takpe mane tau one day nk dtg shah alam...

HAZWAN17 said...

@FariehanIbrahim [LBC]:
foodphobia lak erk ?haha

HAZWAN17 said...

@nadya nordin:
bila masa kita jumpa
satu lawan satu
engkau dengan aku
makan sapa paling banyak hahaha

nadya nordin said...

coihh. hang memang nak kene cepok nan aq

Dda Ly said...

kalau siap rekemen ni..kompem best kan? hihi

meh ke rumah..
~a week already~
keep in touch ye..♥♥♥

shereena said...

nasi ayam yg menggoda~adeh..

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

apsal rs mcm susa je nk sebut sekyen 11 tuh? :P

i am S!L4H.. said...

alamak. adehhhh *tahan air liur*
kehkehkeh

bape hrge die senior? nk try gak la.
*bajet dekat plak kan*

HAZWAN17 said...

@nadya nordin:
jangan marah-marah hehe

HAZWAN17 said...

@Dda Ly:
mesti la best..sbb tu orang ramai

HAZWAN17 said...

@shereena:
tahan...tahan...

HAZWAN17 said...

@aNdi.Hanin::حنين نظوره:
aiya typo pulak haha..sudah dibetulkan

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
jangan sampai meleleh sudah..rm4 rasanya takpun 4.50 lupa pulak..

i am S!L4H.. said...

haha. dh sedia kain ni wt lap kalo2 nk meleleh. hakhak

oww. ok la tu. sedap nye. suke nasik ayam. ngeee

Cik Mira said...

nasi ayam kt sni mmg terbaik!! pergh rindu s.alam!

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
heeee.....

HAZWAN17 said...

@Cik Mira:
satu lagi testimonial positif