Driver Wanita Memandu Secara Merbahaya ke?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera
Wah, macam tak percaya pulak.Sampai ke dewan rakyat Datuk Bung Mokhtar bercerita tentang cara pemanduan driver perempuan yang dikatakan merbahaya dan boleh mengundang kemalangan.Amacam?Ada sesiapa yang nak sokong atau nak bantah?Jom baca keratan akhbar online dekat bawah ni.



Pengalaman Aku Dengan-Driver Wanita
Situasinya lebih kurang macam lakaran di bawah.Mintak maaflah kalau tak paham.Aku bukan budak Art and Design pandai lukis lawa-lawa.



Time ni aku on the way pergi kelas.Kebetulan dekat bus stop ada dua buah bas tengah berhenti so satu bas dah block jalan.Kereta belakang tak boleh nak lalu lah.Belakang bas tu ada satu kereta, awek yang bawak.Time aku sampai dekat situ tak ada kereta dari arah bertentangan.Dengan selamber aku potong kanan mengikut peraturan pusat latihan memandu.Tapi bila sampai sebelah kereta awek tu tiba-tiba dia nak masuk kanan jugak without signal.Nasib baik aku sempat elak.Lepas tu dia nak angkat tangan tanda marah dekat aku.Padahal dia yang salah nak masuk kanan tak bagi signal dengan tengok side mirror tapi aku cool saje senyum dekat dia terus blah dari situ.

Hazwan: Tapi tak semua driver perempuan macam tu kan kan kan?


51 comments :

zidEL zhafiz said...

pergh..aku kena..pompuan tu drive sorento..dahla laju tetiba masuk lane aku..aku brek mengejut ar..pastu marh angkat tgn buat signal FUCK doeh..!! x sedar diri sticker P sebesar2 alam..!! huh..~~~

SyAE SyEa said...

ish22..dasat2..p,sye sala sorg pmndu berhemah..jgn riso yee..hahaha..rock r pompn zmn skang..haha..

suffer8zine said...

heheh ade yg lagi bahaya pun ade, kawan den kalau jalan tegak palaing slow bawak kete 120-130kmh

::nuRuLaDHar:: said...

tak semua perempuan macam gitu...nurul tak macam tu oke... :P

~bukan reti drive pun..adess~~ hahahaa

atikNAOshi said...

ada sesetengah wanita yang memang mcmni..diorg mungkin berhati2 dan gugup ketika memandu. kita sebgai pemandu tak ble nak salahkan diorang yg baru dapat lesen ni. kalau dah sah2 kita nampak diorg tmpal P besar2, pastu terlupe nak bg signal or ape2, jgn la kita nak mrh..kn diorg P lagi tu...
bg peluang..

yana zuera said...

err tak semua perempuan kot drive mcmtu. ^^, cuma biasalah, slah diri kadang2 tu tak nak ngaku. still nak slahkn orang lain jugak~. huhu ;)

yad'z said...

woowww... sinsitip i nokk... ahhahaa... tak semua kot.. tapi akak yadz lau drive memang menakutkan.. ahahaha

KinosKoko said...

haha..aku sebagai perempuan...x bole gak nak cakap benda ni x betul..betul gak tapi laki pun sama jek..lebey kurang jela..

mar yanie said...

sometimes, driver lelaki ni bile kereta depan slow-potong-toleh-pastu cakap 'patot le slow-perempuan yg bawak'..underestimated us kaum perempuan..tu yg kaum hawa naik tocang..hahahaha

just my view-jgn amik ati..

iszieylyanziy said...

no komen,,xde lesen,,hahaha

misluvcoklat said...

yeah !
bkn semua pompuan bwk keta mcm tu,
ada yg cermat jee ,
mcm saya..hihi XD
*mcm ada lesen ;P

ammboi.blogspot said...

walaupun bini ammboi juga pemandu wanita, namun ammboi tetap sokong wanita ni memang banyak cuai ketika memandu. mereka memang dah berhati2, tapi CUAI...fikir nak mudah jer...

~Airieda~ said...

hmm..xleh laa kate gitu..coz ade juga pemandu lelaki yg memandu secara merbahaya...

Actually itu semua attitude kita sebagai pemandu..kita yg tentukan kita nak memandu secara selamat & berhemah @ merbahaya...

so tepuk dada kawal stereng baik2...

Bro Fit said...

laki ke perempuan ke semua sama je.. keta yang modi macam samseng tu ar yang punca kuasa duanya..patut diharamkan je modi-modi keta ni...

Muhd Fadil said...

same je laki pompuan. kete selow ke, keta laju ke.. sume eksiden. hehe.

Gecko Art said...
This comment has been removed by the author.
HAZWAN17 said...

@zidEL zhafiz:
perempuan pun tunjuk fuck..memang ganas btol tu hahaha

HAZWAN17 said...

@SyAE SyEa:
baguslah kalau jadi pemandu berhemah.. baik-baik bawak kereta kalau dah dapat lesen nanti

HAZWAN17 said...

@suffer8zine:
laju betul tu..dah macam nak race pulak

HAZWAN17 said...

@::nuRuLaDHar:::
yup tak semua driver perempuan macam tu...

HAZWAN17 said...

@atikNAOshi:
tu la pasal..sangat berhati-hati..nak keluar simpang pun teragak-agak..kita pulak yang cuak hehe....

HAZWAN17 said...

@yana zuera:
baru pagi tadi eksiden depan apartment ni..moto berlanggar denga kereta...driver kereta tu perempuan huhu

HAZWAN17 said...

@yad'z:
haha..kenapa akak yadz tu..terlalu berhati-hati ke dah terlampau expert sangat macam pelumba F1

HAZWAN17 said...

@KinosKoko:
kira 2x5 la eh nana hehe

HAZWAN17 said...

@mar yanie:
kiranya perempuan nak balas dendam la eh sebab selalu underestimate dorang hehe

HAZWAN17 said...

@iszieylyanziy:
bila nak amek lesen hehe

HAZWAN17 said...

@misluvcoklat:
semoga menjadi pemandu yang berhemah bila dapat lesen nanti

HAZWAN17 said...

@ammboi.blogspot:
kadang-kadang maybe terlepas pandang perkara-perkara kecik,,,tapi mende kecik tu la yg membahayakan orang lain

HAZWAN17 said...

@~Airieda~:
yup..attitute dekat jalan raya memang penting...sentiasalah berhemah dan patuh kepada undang-undang jalan raya

HAZWAN17 said...

@Bro Fit:
kena repot JPJ la bro hehe

HAZWAN17 said...

@Muhd Fadil:
yang penting beringat sebelum kena..berhati-hati di jalan raya ingatlah orang yang tersayang

nuriz said...

kalau bawak slow je, mesti kata tu pompuan le tu bawak kete,
tengok2 tengok..laa lelaki rupanya..
heheh

lelaki dan pompuan sama je le tu..

adwafarahin said...

yup x semua driver pompuan cmtu

ucu keyna said...

ana akui gak la mmg laju..
sbb akak2 ana mmg bwk laju..
slaju habis..hehe..
tp sorang lg akk ana sgt berhemah..
tp ana ske nek kete ngn akk ana yg bwk laju..
best..haha..
naseb la ana xde lesen kete..
klu x,mmg kalah michel shumaker 2..haha.,,
peaceeeeeeeeee<(^_^<)

syazana.not.single said...

dah bnyk kali jmpa driver pompuan mcm tu. sy tak brat sblah ye, sbb sy pon prmpuan.

knkadang klw dok atas jln, ada keta tetiba nk masuk line kita x bg signal mst mak sy ckp, 'ne mst pompuan'. tngok2 mmg pompuan. hehe. =)

.: iEyLa :. said...

xsume driver cmtu..kan2??

HAZWAN17 said...

@nuriz:
penah jumpa kes macam ni erk hahaha
ni mesti kes-kes terpencil ni :p

HAZWAN17 said...

@adwafarahin:
adwa mesti tak macam tu kan...

HAZWAN17 said...

@ucu keyna:
ada jugak perempuan yang bawak laju-laju erk..selalu dikaitkan dengan bawak slow jerk

HAZWAN17 said...

@syazana.not.single:
selalu jugak jumpa dekat jalan..tapi disebabkan perempuan..dimaafkan la hehe

HAZWAN17 said...

@.: iEyLa :.:
yup ieyla..segelintir je

najihah sahami said...

perempuan bawak bahaya? err...terasanya..tp lelaki lagi bahaya dan berani dan berisiko kot. tp kesimpulannya..sama je dua2..haha

WanFadhilah said...

emm.... tak stuju langsung dgn kenyataan itu. pergh, ingt laki heabt sgt la.. padahal laki la yg bnyk racing, yg banyak terlibat dgn xciden.. tak gitu laki?

SyAE SyEa said...

trimas Sr..insyaAllah..
p.lesen kete cm lmbt lg je nk amik..hehehee

i am S!L4H.. said...

patut la 2,3 ari ni asyik bce psl kesalahan perempuan memandu. penyebab kemalngan. owhh

HAZWAN17 said...

@najihah sahami:
laki lagi bahaya erk..tapi dorang bawak laju-laju pun alert sekeliling :p

HAZWAN17 said...

@WanFadhilah:
kena tanya datuk bung mokhtar la dia yang keluarkan kenyataan ni hahaha

HAZWAN17 said...

@SyAE SyEa:
amek cepat-cepat nanti bz dah tak sempat

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
baca kat mana tu silah

i am S!L4H.. said...

bace kt blog. ramai org cecite2 psl ni. n kt paper.

missdora said...

kadang2 saya pun drive agak xde sivik jugak, tgk keadaan laa. mcm kat sarawak ni best jalan2 dia sume straight je xde la berlapis cam kat KL. rindu nak drive kat KL, tak sabar nak balik Wangsa Maju..