Kisah Pisang Bertemu Coklat Cair.

Assalamualaikum dan salam hujung minggu
Lunch Hour hari khamis hari tu aku berkesempatan pergi ke Choc Fair dekat Dewan Sri Budiman UiTM sambil ushar-ushar awek Fakulti Sains Gunaan,Accounting dan lain-lain lagi.Maklumlah, dekat Fakulti Engineering tak ramai sangat perempuan so terpaksalah berhijrah ke tempat lain.Masuk saje dewan tu memang betul ramai perempuan so cuci-cuci mata sambil berkunjung ke gerai-gerai yang ada.


Pusing punya pusing jumpa dekat gerai satu makcik ni.Di jual buah-buahan yang boleh disalut dengan coklat cair yang dipanaskan khas dalam satu bekas.Selama ni yang aku tau cuma strawberry salut dengan coklat saja tapi kali ni ada buah-buahan lain macam epal, anggur dan paling menarik perhatian aku ialah pisang.Sebab time tu tengah lapar kan.Orang kata kalau makan pisang boleh jadi kenyang.So aku dengan beberapa orang kawan aku pun order satu.Rupa pisang bersalut coklat tu sebijik macam gambar dekat bawah ni siap ada tabur dengan kacang lagi.


Gambar ni aku ambil dari blog Kak Ieena

Tapi lepas aku tengok semua gambar MAHA 2010 dekat blog Kak Ieena tu  baru aku terperasan rupa-rupanya makcik yang sama jual dekat UiTM hari tu.Makcik ni memang baik dan sempoi.Aku dan kawan-kawan aku siap jadi promoter dekat kedai dia.Ramai jugak kami dapat tarik sampai husband makcik ni terpaksa keluar cari pisang sebab dah nak habis.Last-last makcik tu bagi free satu.Kawan aku sampai makan 3 kali pisang salut coklat ni.Sedap tak sedap la kan.

Makcik yang sempoi

Hazwan: Shoutbox tengah problem.Mintak maaf tak dapat balas jejak

58 comments :

ku izzati said...

coklat cair die tu sedap je tngok..

i am S!L4H.. said...

wahh sedap ke?hehe
senior beramal sekali smbil membeli.wahh bgus2.
*blnje 1 cmni.. bole?agaga

Sunah Mohammad said...

gulp...<---telan air liur...:D

Jom baca Kamu Suka Yang Macam Mana?

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

dulu penah bukak gerai jual pisang choc ni jugak. mmg ade mamat yang beli sampai 3 round. haha. pastu bg alasan "ala, saje nak habiskan jualan korang" cehh

SyAE SyEa said...

waa~nmpk sdp..terliur laa..
nk gak..
abg blnje laa...
tapau bwk blek jb..hee~

khayla fadwah said...

mcm sedap je coklat pisang tu...
nak jugakkk..haha~:)

cik_paan said...

chocolate fountain dye dgt yummy!!!

yad'z said...

warghh.. love choc.. <----jelesss..

amboiii, cuci mate.. kemainn lagi yerr.. huhu

misyamissyou said...

sedapnye!!!! terliur jap..haha

Shasha Catering said...

Terima kasih sudi berkunjung ke www.shashacatering.com.

Saya dah tulis kat shout box tu tapi tak dapat, pastu baru perasan ada masalah.

Semuga masalah dapat diatasi segera.

Cokelat?

suffer8zine said...

hekkk x pernah makan ni

Terkini : Akuarium Paling Kecil Di Dunia

Puan Besar Shag Yahaya said...

Nak rasa gak! Meh belanja Shag :D

KinosKoko said...

awwwww..sedap hingga menjilat dinding..

ieena said...

tak sangka gambar pisang kat blos akak tu pemes gak eks...hehe...yup pisang bersalut coklat mmg sedap kan...

shida saje said...

adik sedap tuh..hehee

adik cbox kak pon problem now kak bt acc.cbox baru huhu.

dari acc yg lama pun xleh buka heran tol akak.

amry said...

tumpang glamour makcik tu kat blog ni. hehehee

saya_arief said...

kene try buat nie.
;D

Yanie J said...

UNIK tol..lain dr yang lain.boleh try kat umah..hikhik :P

hazwan said...

@ku izzati:
memang sedap sehingga menjilat bekas polistyrene tu haha

hazwan said...

@i am S!L4H..:
haah tolong makcik tu promote saje-saje je..haha..nak blanje boleh jerk xde hal..rm2 je pn

hazwan said...

@Sunah Mohammad:
dapatkan di kedai-kedai berhampiran anda hehe

HAZWAN17 said...

@aNdi.Hanin::حنين نظوره:
tu nak ushar penjual namanya hehe

HAZWAN17 said...

@SyAE SyEa:
tak sempat nak bawak balik JB dah khatam dah

HAZWAN17 said...

@khayla fadwah:
memang sedap pun atty...kalau ada orang jual area-area sana cubalah try

HAZWAN17 said...

@cik_paan:
memang sangat sedap

HAZWAN17 said...

@yad'z:
kadang-kadang je yadz bukan selalu hehe

HAZWAN17 said...

@misyamissyou:
memang sedap miss..boleh try buat sendiri

HAZWAN17 said...

@Shasha Catering:
dah bertukar kepada shoutmix :)

HAZWAN17 said...

@suffer8zine:
kena try bro hehe

HAZWAN17 said...

@Puan Besar Shag Yahaya:
boleh-boleh kena tanya makcik ni kat mana next event dia join haha

HAZWAN17 said...

@KinosKoko:
bahaya ni sampai jilat dinding

HAZWAN17 said...

@ieena:
memang sedap kak :)...

HAZWAN17 said...

@shida saje:
tu la pasal..skrg pakai shoutmix pulak..btw memang tersangat sedap pisang ni

HAZWAN17 said...

@amry:
boleh jerk bro..takde hal

HAZWAN17 said...

@saya_arief:
kalau dah try hulur-hulur sket bro

HAZWAN17 said...

@Yanie J:
try la yanie..pastu ajar camne nak buat kat wan eh

i am S!L4H.. said...

hehe. eh rm2 je? nti erh ade rezeki. hakhak

::nuRuLaDHar:: said...

uih..sedap kot! nak nak bole? ngeeee

~ ナフィルザ ~ said...

erm sedapnya coklat tu..
makan dalam mimpi je la, waaa~

::fara.ain.sabudin:: said...

saya dengan kawan pun ade beli gak marshmallow kat kedai makcik tu mase kat dewan seri budiman hari tu... ingatkan ade marshmallow je, xtau plak ade pisang and buah2 lain...and agak terkejut la ble mak cik tu tnye nak tabur kacang ke tak atas coklat...

Miss Yaty said...

yummmy....cedapnye tgk...makan kmpm lagi cedap ni...

| cik azeya | said...

wah. best best :)

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
buat sendiri pun boleh silah

HAZWAN17 said...

@::nuRuLaDHar:::
boleh-boleh..kalau ada makcik tu jual lagi la

HAZWAN17 said...

@~ ナフィルザ ~:
makan dalam mimpi tak rasa sangat...boleh belajar buat sendiri cam senang je

HAZWAN17 said...

@::fara.ain.sabudin:::
fara pun ade erk..rugi la tak rase sdap giler

HAZWAN17 said...

@Miss Yaty:
buat sendiri miss...lepas makan konfirm nak lagi

HAZWAN17 said...

@| cik azeya |:
memang best..kena cari resipi nak buat ni..

.MEERA. said...

rasanya strawbery coklat lagi sedap ! :)

:: Zanna :: said...

wah!!! sedapnya dh la x bfest lg ni..hik2 =)

mornink!!! joging pg ^_^

Terkini : Tempoh saman dilanjutkan

i am S!L4H.. said...

mmg la. tp yg senior blnje lain. kakaka

ummu uswah said...

tengok pompuan org kata cuci mata tapi sebenarnya menambah kotor hati. what u put, u get back, right.

HAZWAN17 said...

@.MEERA.:
coklat dengan strawberry dah biase tengok

HAZWAN17 said...

@:: Zanna :::
memang sedap zanna

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
hahaha...ntah bile la nak blanje

HAZWAN17 said...

@ummu uswah:
huhu...terima kasih kerana menegur..itu cuma ayat gurauan

cecile said...

1 cucuk berapa ringgit???

cecile said...

nak juga...tapi nak tengo harga..murah ke..klau murah nak beli byk2~!!