Nuffnang Nak Lancar Iklan Cost Per Action (CPA) ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Semoga ceria-ceria selalu.
Tadi terbaca pengumuman dekat website Nuffnang.Mereka nak lancarkan satu lagi jenis iklan Nuffnang iaitu iklan CPA atau pun Cost Per Action untuk memaksimumkan lagi kita punya earning.Sebelum ini  cuma ada dua jenis iklan iaitu iklan CPC (Cost Per Click) dan jugak mCPM (Metered Cost Per Impression) atau lebih dikenali sebagai Buffered Earning di kalangan bloggers.



So apa sebenarnya iklan CPA (Cost Per Action)
Iklan CPA ini berfungsi apabila ada visitor melakukan klik pada iklan di blog kita dan seterusnya melakukan 'action' yang dikehendaki oleh pengiklan.Contohnya mendaftar sesuatu program, mengisi borang survey,  pembelian produk, mendownload ebook, wallpaper, smiley dan sebagainya bergantung kepada syarat-syarat yang ditetapkan oleh pengiklan.

Menurut Nuffnang, setiap 'action' akan dibayar antara RM1-RM20 untuk setiap sign up bergantung kepada pengiklan.Jika 'action' yang perlu dilakukan lebih sukar, nilai ganjaran akan semakin bertambah.Untuk maklumat lanjut boleh baca dekat web Nuffnang.Selamat berjaya semua.

Hazwan: Dulu selalu jugak join program pay per lead anjuran IM Malaysia tapi pernah sekali saja dapat lepas minimum payout

57 comments :

KinosKoko said...

hebat r nuff ni.ada jek idea diorg..hehe

yad'z said...

nuffnang... nothing to do wif me... hehehehee

Yanie J said...

still xphm mnde ni..uwaaa...

shida saje said...

wahh best tuh ..ini berita terbaik dr pihak nufng ;)

::wan fadhilah:: said...

action?? huhuhu.. yg cpc pun tk pernah dpt BE.. huhu

Alal Yaakub | PM said...

lebih tertarik dngan advertlets..hehe

dya adriza said...

wah!!! serius teruja o_0.. saya ni kan.. ntah la. nuff ni selalu buat saya kecewa, da la x prnh dpt be. paling sadis, status gliterati saya tu kejap ya kejap x. adehhh...

RuSh D said...

lg menarik...kalo ada org beli barang atau sign up drdp iklan nuffnang.. dapat ler kita cost per action nie... kira mcm komisen kot..

:: Zanna :: said...

wah best tu..klu nk dpt CPA mesti la terangkan setiap iklan yg kuar kat blog..baru visiter fhm maksud iklan...huhu~~ menarik2..thanx info ^.^

n3 baru : dah kena buang keje ker?? ^.^

nazirulhazwan~ said...

hade ke org nak action tu, nak klik pon org malas;p

syae syea said...

kte lpe psword nuff..hahahaha..ta igt sungguh..reset un ta dpt..huu~

syae syea said...

kte lpe psword nuff..hahahaha..ta igt sungguh..reset un ta dpt..huu~

Miss Yaty said...

menyusahkan la plak smpai nak kena sign up lepas klik...kalau tenet laju macam arnab takpe ni lembab macam siput..huk3

i am S!L4H.. said...

ish3...be pon x pnah nmpk..agagagagaga

░♥si lampu neon♥░ said...

ooo selama ni ingat mmg camtu..baru bak buat rupenye..uhhh


Check it out Entri Paling Best !
# Suntik Tattoo Dalam Mata !! #
# Awek Pakai Magic Cup Kencing Berdiri ? #
# Lelaki Bodybuilder Bukan Pilihan Aweks. #
# Hari Thaipusam #

FATIN SYAFIQA said...

erk yeke?

iLa SaHaR said...

menarik gak... so kena la buat something yg interested kat blog memasing... n sesama la kita saling bantu membantu dalam menambah kan nuff acc memasing2

Hati Batu said...

menarik!!!so x ad la fraud klik..haha nk buat action mesti mls..haha

efa said...

BE pun tak nah dpt inikan CPA hapa pon den tak tau pasal nuffnag ni...pening hoho

HAZWAN17 said...

@KinosKoko:
nuffnang baru nak introduce.rasanya kalau luar negara dah banyak dah CPA ni..

HAZWAN17 said...

@yad'z:
takpe..jadikan sebagai info tambahan

HAZWAN17 said...

@Yanie J:
apa yang yanie tak paham?

HAZWAN17 said...

@shida saje:
tapi tak tau la orang rajin ke tak nak buat action tu kak...

HAZWAN17 said...

@::wan fadhilah:::
tak ape usaha lagi biar boleh dapat BE

HAZWAN17 said...

@Alal Yaakub | PM:
tak pernah pulak try adverlets..best ke?

HAZWAN17 said...

@dya adriza:
status gliterati hilang maybe sebab blog ada link iklan-iklan company lain kot macam youthsays ke adverlets ke

HAZWAN17 said...

@RuSh D:
yup..tepat sekali...

HAZWAN17 said...

@:: Zanna :::
better macam tu lah..baru visitor tau

HAZWAN17 said...

@nazirulhazwan~:
tak tau lah...better try than never kot haha

HAZWAN17 said...

@syae syea:
haiya.macam mana boleh lupa pulak

HAZWAN17 said...

@Miss Yaty:
yang tu tak dapat den nak tolong la mis yaty

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
takpe..usaha lagi sampai dapat

HAZWAN17 said...

@░♥si lampu neon♥░:
tu la pasal.ingat dah lama dah.sebab banyak je iklan yang suruh main game la ape la

HAZWAN17 said...

@FATIN SYAFIQA:
yup.berita lanjut baca dekat web nuffnang

HAZWAN17 said...

@iLa SaHaR:
buat entri menarik tentang iklan tu pun ok..promosi promosi

HAZWAN17 said...

@Hati Batu:
sama la...pasal action je malas lagi-lagi yang kena isi form bagai semua

HAZWAN17 said...

@efa:
jangan pening-pening efa

deCrewz said...

Owh.. Ada lagi.. Terbaiklah..he3

Fitrihadi.com said...

nuffnang semakin berkembang..nice touch! aku tabik ar geng2 nuff ni.. ada je idea diorang nak buat event atau benda baru...

rinie said...

apa2 pun trafik kena tinggi.. baru kebarangkalian klik tu tinggi... sekarang ni berangan je dulu UV 5k sehari atau 5 je hehe

Pinky Pixie said...

nuffnang best. kehkeh. sentiase ade prgram baru leh join.

bunga_lily_pink said...

fuyyooo~

i am S!L4H.. said...

bia kan je la....T____T
pasrah di sini...ngeee

~~nAzIrAh aShAr~~ said...

huhu..best tu..

dya adriza said...

tapi wan, blog saya mn ada iklan lain, link lain pun xde. gambar john cena banyak la huhu

HAZWAN17 said...

@deCrewz:
boleh try cuba lepas ni..mana tau best

HAZWAN17 said...

@Fitrihadi.com:
yup nuffnang memang kreatif..support pun tip top...

HAZWAN17 said...

@Pinky Pixie:
betul-betul..contest dan lain-lain lagi..hadiah pulak menarik

HAZWAN17 said...

@bunga_lily_pink:
kenapa terkejut ke?

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
kenapa ni silah...hehe

HAZWAN17 said...

@~~nAzIrAh aShAr~~:
memang best :)

HAZWAN17 said...

@dya adriza:
cuba try hantar ticket dekat nuffnang.

admin said...

Wah ini berita baik untuk para nufnanger.. jd pasni harap2 pada sesapa yg klik iklan tu join lah sekali apa diiklankan tu..

sissyira said...

salam

tunggu dan lihat jelah nanti :)

HAZWAN17 said...

@admin:
dah ada dah yang dah dapat..tadi blogwalking ade jumpa orang post pasal dah dapat earning CPA..best-best

HAZWAN17 said...

@sissyira:
yup betul tu sis..tunggu dan lihat je la

amry said...

aku masih fail bab nuffnang ni. haha