SuaraPeople[dot]com sangat Gempak

Tersebutlah kisah di sebuah negeri tinggal 2 orang sahabat karib.Mereka berkawan sejak kecil lagi.Seorang diberi nama SuaraPeople dan seorang lagi diberi nama Gempak.Org.Mereka berkongsi hobi yang sama iaitu berblogging.Maka pada suatu hari Gempak.Org pun bercadang untuk menganjurkan satu contest di blog mereka untuk mencari manusia yang terkacak dan tercantik di negeri mereka.


Maka keesokan harinya mereka masih ketandusan idea lantas mereka bercadang  untuk meminta pendapat seorang bomoh yang handal di  hujung kampung mereka.Mereka pun pergi ke rumah bomoh tersebut yang terletak dihujung kampung.Dalam perjalanan ke rumah bomoh tersebut, mereka telah melalui beberapa cabaran yang menakutkan seperti diganggu makhluk berwajah pelik dan disergah penunggu hutan bersenapang.

Akhirnya mereka tiba di rumah bomoh tersebut tapi sebelum masuk masuk ke rumah bomoh tersebut telah meminta pengeras.Mereka pun memberikan tiga keping sampul berwarna berisi pengeras kepada bomoh  tersebut.Bomoh itu tersenyum lalu bertanyakan hajat SuaraPeople dan Gempak.Org.Mereka pun memberitahu tujuan mereka untuk mendapatkan satu contest yang terbaik
Mulut bomoh tersebut mula terkumat-kamit membacakan jampi serapahnya.Asap-asap kemenyan berterbangan dalam ruang rumah bomoh tersebut.Sesekali bomoh tersebut bercakap seorang diri.SuaraPeople dan Gempak.Org berasa mula roma mereka mula menegak.Akhirnya bomoh tersebut mengeluarkan sehelai kertas dari bawah mangkuk kemenyannya dan menunjukkan kepada SuaraPeople dan Gempak.Org.Di atas tulisan tersebut tertulis "Contest Anda Tulis Anda Menang".Menurut bomoh tersebut, orang yang paling kacak dan cantik dalam negeri tersebut ialah orang yang pandai menulis.Mereka mengucapkan terima kasih kepada bomoh tersebut dan pulang ke rumah dengan hati yang gembira.


“Kontest Tulis & Menang adalah Sponsor By SuaraPeople[Dot]Com & Gempak[Dot]Org

Maka setelah beberapa hari pertandingan tersebut berlangsung, tibalah masa yang ditunggu-tunggu iaitu hari keputusan pertandingan (Anda Tulis Anda Menang).Dan pemenangnya diumumkan melalui fanpage SuaraPeople di Mukabuku (Facebook)
SuaraPeople dan Gempak.Org ingin mengetahui kebenaran kata-kata bomoh tersebut tempoh hari lalu mereka pun membuka album gambar Mohd Hazwan namun mereka agak terkejut kerana melihat gambar di bawah ini

  Terdetik dalam hati mereka 'Memang betul dan tepat sekali kata-kata bomoh tu' lantas menutup profile mukabuku tersebut dalam kiraan 0.02 saat mengikut jam randik

22 comments :

Siti Safiyyah said...

haha siyes lawak..mmg terbaik ah!ini kalau ade sistem undian, saya mmg vote awak k? :P

amry said...

wakakaka...sempoi argh jalan citer ko. emang layak dinobat sebagai pemenang.. kreatif otak ko niii.
tahniah-tahniah...bak 3 posen dari 3 ratus tu. boleh. buat azimat...LOL!

cik miera said...

haha..lawak lak..ni dr yg baru ni.hak2

Abang Suara said...

damn! cool dude! hahah

done!

shida saje said...

adik'WAN mmg terbaek lah!! hahaaa..shuke baca!

HAZWAN17 said...

@Siti Safiyyah:
terima kasih kerana menyokong kareer saya safiyyah...tanda anda siapalah saya

HAZWAN17 said...

@amry:
thanks bro..ni idea hentam jerk,,huhu..mintak2 ade rezeki

HAZWAN17 said...

@cik miera:

ini lah dia bakal pengganti dr rozmey...dr hazwan hehe

HAZWAN17 said...

@Abang Suara:

terimas bro...sebab masukkan dalam list...

HAZWAN17 said...

@shida saje:
terima kasih kak shida?akak taknak join?sempat lagi ni

Cik Tom said...

wah menarik giler..siyez cik tom suka..kl boleh vote..cik tom vote 4 ur entry..sgt kreatif!!

░♥si lampu neon♥░ said...

AWAN! CEH PANGGIL AWAN LA PLAKKK HEHEH...TAHNIAH TAHNIAHH WEHHH SUKE SUKEM =)

chittysarah said...

tahniah!semoga menjadi kenyataan~~
lallala~~

*byk tu duit~~*

shida saje said...

hahaha akak join? xpela kak bg pluang adik join & menang k,kak join kang terus menang :P

HAZWAN17 said...

@Cik Tom:
terima kasih cik tom..gudluck utk cik tom jugak ok

HAZWAN17 said...

@░♥si lampu neon♥░:
kenape panggil aku awan hahaha?
boleh buat nama pena ni

HAZWAN17 said...

@chittysarah:
insyaAllah kalau ada rezeki

HAZWAN17 said...

@shida saje:
takpelah akak dah besar..kena beralah hehe

░♥si lampu neon♥░ said...

OHYEAHHH AWAN LA BESTTTT BARU COMEL MCM AWAN DANIA HAHAH

HAZWAN17 said...

@░♥si lampu neon♥░:
otak anda silampuneon.com..haha
awan...x glamer la..ewan ke irwan ke..baru macam market sket

Hariz said...

RM300 banyak tuh :P

http://profhariz.com

HAZWAN17 said...

@Hariz:
300 tu total hadiah..no 1-3 huhu