Mari Bertukar Ke Internet Berkelajuan Formula 1 (Unifi High Speed Broadband)


Pada suatu petang beberapa hari yang lalu aku dikejutkan dengan panggilan telefon dari nombor yang tak dikenali

Operator:Hello, selamat petang ni encik Mohd Hazwan
Aku :Ya, saya
Operator:Saya dari TM.Alamat rumah encik M2-AX-14X, Pangsapuri Baiduri, Shah Alam kan?
Aku :Ya, Betul.
Operator:Saya nak inform kawasan encik dah ada coverage Unifi.Kami ada pakej 5MB, 10MB dan 20MB.Pakej Unifi ni meliputi servis internet, televisyen......................(panjang lagi dia terangkan)


Aku diam buat-buat tak dengar penerangan dia.

Operator:Hello, encik
Aku :Ya, saya.
Operator:Macam mana, berminat tak nak tukar kepada pakej Unifi?
Aku :Err, saya kena bincang dulu sebab rumah tu sewa dengan member
Operator:Owh, baik.Kalau encik berminat boleh layari website TM ok.terima kasih.

Apa sebenarnya pakej Unifi ni.Jom kita tengok.
Unifi merupakan salah satu pakej yang ditawarkan oleh TM tapi kali ni dengan kelajuan tinggi untuk residential ataupun business.Nama pun High Speed Broadband kan.So ignore pasal business.Kita fokus dekat pakej for residential sebab selalu ramai orang complaint pasal internet lembap kan.Nak blogwalking tak boleh, nak facebooking ta boleh, nak bukak Bloglarian tak boleh apatah lagi nak tengok video dekat Youtube.Dekat bawah ni antara pakej-pakej yang ada untuk residential.


 Antara  kelebihan-kelebihan Unifi
  • Boleh download/upload movie dengan kelajuan yang tinggi depend on pakej.Sesuai untuk kaki sedut dan kaki upload
  • Boleh tengok TV melalui Hypp TV Channel
  • Bermain online games
Lokasi yang dah ada Coverage Unifi
Bangsar,Taman Tun Dr. Ismail,Subang Jaya,Shah Alam,Bukit Kemuning, Cyberjaya, Putrajaya, Damansara, Duta, Kepong, USJ , Lapangan Terbang Subang,Melawati,Puchong,Sungai Buloh,Wangsa Maju,Klang,Bayan Baru (Penang) - Business only,Bukit Tengah (Penang) - Business only,Kulim HiTech (Kedah) - Business only,Pernas (Johor) - Business only,Senai (Johor) - Business only

Maklumat lanjut Unifi boleh refer sini.



Hazwan: Siapa yang selalu bising-bising internet lembap tu bolehlah try Unify pulak kalau dah ada coverage dekat area rumah.Thanks Encik Nuffnang bagi BE dekat Hazwan.Com

37 comments :

░♥si lampu neon♥░ said...

unifi la plak ek..macam3 nsb ku setia dgn stimixxx dpt layan stim..=)

alienelliz said...

haha aku gna streamyx dulu buat mse ni..haha laju tu unifi..tp mahal jugak tu..hehe yg bisnes ok la kot,..hehe

suffer8zine said...

huhu tempat den x de coverage

Terkini : 10 Kereta Termurah Di Dunia

M I A J A M A L U D D I N said...

aku pakai bb jek... sobsobsob.. kui3

M I A J A M A L U D D I N said...

aku pakai bb jek... sobsobsob.. kui3

i am S!L4H.. said...

ala x ckup duit nk byr bulan2 tu...
senoirr.....*ehem2 sket..keh3
sponsor bole?ngeee~

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

hahh... aku pun dapat panggilan tipon dari TM punya orang dia mintak tambah RM20 punya lahh... eeemmmm aku cakap nanti aku fikir dulu.... pasal kat tempat aku ni pun mmg lembab lahh

Mohd Solihin said...

@░♥si lampu neon♥░:
unifi ngan stimix tu sama la tu..nama pakej je lain..unifi guna fiber optic..dua² still under TM..hehe

ZWAN SABRI said...

Bila Unifi nak mai kat area umah aku nii...? HAHA..

dayah SnoW Heuka said...

klo gitu la tunggu keje jep lor hhu

cik_paan said...

xde duit...
setia la ngn bb yg lem*** tu
T-T

yad'z said...

unifi... hoho... laju doww... x masal.. hehhe

nama.aku.lynn said...

tmpt den masih lajuuuu dgn strmxx..ok la kan.=)

eZad niMo said...

mahalnya~ xpa, kami dgn wimax je (mcm la kat sini ada unifi :P)

HAZWAN17 said...

@░♥si lampu neon♥░:
ni pakej high speed broadband dari TM..streamyx paling banyak 4MBps kan

HAZWAN17 said...

@alienelliz:
haah mahal sket..tapi kalau kualiti tip top apa salahnya kan

HAZWAN17 said...

@suffer8zine:
sabar-sabar..tunggu...hehe

HAZWAN17 said...

@M I A J A M A L U D D I N:
BB kadang-kadang ok..kadang-kadang nak connect pun susah

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:
senior pun guna internet free jerk kat fakulti nak sponsor ape ny hahaha

HAZWAN17 said...

@Afzainizam:
pikir-pikir dulu..agak-agak dah lembap sangat tukar jerk

HAZWAN17 said...

@Mohd Solihin:
betul-betul cuma unifi up lagi plus macam-macam features ade

HAZWAN17 said...

@ZWAN SABRI:
dah tak sabar nak bertukar ke unifi ke bro huhu

HAZWAN17 said...

@dayah SnoW Heuka:
bila nak kerja tu dayah..silap-selap time tu dah ada pakej yang lagi power huhu

HAZWAN17 said...

@cik_paan:
tunggu ada duet baru tukar

HAZWAN17 said...

@yad'z:
boleh lah bertukar lepas ni haha

HAZWAN17 said...

@nama.aku.lynn:
kalau dah cukup laju takpe lah... :)

HAZWAN17 said...

@eZad niMo:
tak lama lagi ada la tu nimo

i am S!L4H.. said...

cetttt..gne yg free plak...tabole blaaaaaa......=p

HAZWAN17 said...

@i am S!L4H..:

betul la...kat fakulti kan free...

bungakuning . said...

Unifi eh ? mahal jugak tuu , kalau pakej stremyx baru 110 utk 1g .. tu pun dah laju kot aku rasa

Akram said...

mmg harapan sgt la nk pkai unifi tu..mahal sgt la. Aku mmg kaki download, tp cukup la dgn pakej streamyx biasa 1Mbps nih..hehe

shida saje said...

wahh besh2 tapi confrm tempat akak xde lg coverage unifi nih huhu~

rinie din said...

mesti laju jer download..
masih setia dgn broadband yang slow

ProfHariz said...

Dia broadband kan? Boleh dibawa dimerata-rata tempat kan?

pN.rOs said...

wakakak... patut la la ni tm net slow gila... depa nak promo yang baru upanya

Nieza Micha said...

woahh.. best ni gune unifi... tp takde coverage lg lorh kat sini... huhu...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”

kat tempat aku masih belum boleh gunakan lagi lahhh.... tapi yang ade ni pun boleh lah tahan...