Internet Problemlah Pulak

Salam semua pembaca.Tak sampai 24 jam aku buat entri berkenaan Unifi terus problem Streamyx dekat rumah.Tadi dah call TM tapi tak dapat dikesan apa masalah yang berlaku.Maybe modem rosak kot.Ni pun aku online kejap dekat rumah member sambil try modem aku dekat rumah dia.Sori semua kawan-kawan.Buat masa ni tak dapat balas blogwalking semua.Tunggu internet dah OK dulu.Dah dua hari problem.Sekejap boleh connect internet tapi 5-10 minit lepas tu dah tak boleh dah.

Masuk ni dah dua kali problem Streamyx dekat rumah ni.Hari tu modem rosak .Kena sambar petir kot rasanya. Sebab rumah aku ni modem dengan router memang on 24 jam.Boleh ada effect ke kalau bukak modem dengan router 24 jam?Boleh memendekkan jangka hayat modem or sebagainya.Mintak-mintak ada operator TM yang baca entri aku ni.

Live dari Rumah Kawan Aku

Entri ni autopost pada pukul 9 malam 20/12



14 comments :

suffer8zine said...

sabar je la bro, huhu

Terkini : Ini Fakta Bukan Auta Bahagian 2

Firdani said...

la, ptut sunyi sepi je..hehe
modem rosak kot..

nama.aku.lynn said...

strmyx merajuk ah tuu..ihihihi

ZWAN SABRI said...

Akupown minggu lepas ada poblem ngan streamyx juga..
Then aku dial 100...
lepas aku borak2 ngan orang TM tu, trus dia anta orang2 dia suwuh mai umah aku..
Then poblem dia sebab modem aku kena sambar kilat.. lanikan musim hujan.. HUHU..

sYe_ rA said...

sianyer...bwk2 la bersbr ye..:)

rockinsudu said...

ade effect gak aku rase. sebab ak mmg psang 24/7 router ak. then skang cam selalu putus2 n slow sikit.

seelok mlm2 nk tido tu tutp dulu bg cool.

░♥si lampu neon♥░ said...

aawannn alaaa cian nye ko !!

i am S!L4H.. said...

owhh...die men majuk2 kot senior..isk3

Fitrihadi said...

umah aku 24jam pasam modem tu.. takde jadi apa pun.. tapi selalunya kalau kabel tepon terbakar kena petir, bila angkat tepon bleh dengar bunyi 'krekkkk' tu..

kalau wayar terbakar just buang hujung wayar yang terbakar tu pastu sambung balik kat kotak tepon yang ada lampu led merah tu..

kalau prob gak kena panggil yang lebih pakar ar.. tak dapek den nak nolong heehee

dan kalau hari hujan yang ada guruh kilat memang awal-awal lagi aku cabut wayar tepon dari modem dan off kan.. takut nnti shock kilat kang abis osak modem..

sekadar berkongsi pengalaman :)

cik helena said...

ok tak apa saya faham :)

nadya nordin said...

i peminat u nih. U jgn lah hilang lelame. Windu lah i nty. Wahahahaha.

Woi. Pergi jual jekla streamyx. Heee. Pakai asap je oon9

shida saje said...

myba la tapi skg streamyx mmg suka prob xtaw la kpe, huhu sabar jewla adik k ~

bspotgurl said...

Salam.
Kalau internet takde sehari, memamg terasa hidup tak cukup lengkap!! hhehehe

HAZWAN17 said...

@suffer8zine
memang kena selalu bersabar dengan streamyx ni..macam-macam problem tak kira dimana anda berada

@firdani
haah modem rosak...kena kilat kot sebab 24 jam terbukak huhu

@lynn
nape nak merajuk pulak streamyx ni.. bukan ada kutuk-kutuk dia pun tak pernah langsung

@rockinsudu
owh macam tu erk bro..kena tutup jugak lah walaupun orang dalam rumah ni jenis 24 jam online

@neon
kesian kan kan kan

@silah
streamyx pun boleh merajuk ke adoyai....

@fitrihadi
tu la pasal..masuk ni dah 2 kali modem terbakar..lepas ni kena tutup la kalau hari hujan...

@cikhelena
thanks kerana memahami hehe

@nadya
kalau boleh pakai asap o9 dah lama aku buat hahaha

@shida
sabarlah ni kak...banyak menda tak boleh buat internet tak ada

@bspotgurl
tau tak pe..banyak mende tergendala