5 Jenis Kereta Terkecil Di Dunia Yang Comel

Salam hujung minggu semua pembaca.Hari ni Hazwan.Com ingin berkongsi mengenai beberapa jenis kereta yang terkecil dunia.Tapi tak tahulah kereta comel macam ni ada dijual dekat Malaysia atau tak.Jom kita tengok gambar-gambar kereta-kereta comel ni.

Kereta yang diberi nama Eibil Norge Buddy Cab merupakan kereta elektrik buatan Norway yang khas untuk orang-orang yang bersaiz kecil dan rendah.Kereta ini merupakan generasi ke-6 daripada model asalnya Kewet yang dikeluarkan pada 1991.


Daihatsu Copen merupakan kereta buatan syarikat Jepun iaitu Daihatsu.Kereta ini hanya mempunyai dua tempat duduk dan mula dipamerkan di 1999 Tokyo Motor Show.



Kereta comel seterusnya ialah Reva G-Wis yang merupakan kereta elektrik buatan Reva Electric Car Company yang berpusat di Bangalore India.Merupakan kenderaan yang mesra alam



Model kereta ni diberi nama Smart Fortwo yang diperkenalkan pada tahun 1998 di Paris Motor Show.Kereta ini pada mulanya diperkenalkan sebagai Smart City Coupe dan mempunyai enjin dibahagian belakang serta dua tempat duduk.Dihasilkan oleh syarikat Smart GmbH.


Fort Ka merupakan kereta bandar yang dikeluarkan oleh syarikat Ford Motor Company.Model kereta ini telah dihasilkan sejak tahun 1996 dan telah memasuki generasi kedua pada tahun 2008.

Sumber Gambar: Mr Google

61 comments :

░♥si lampu neon♥░ said...

cute la awan!! huhu...tak mampu nak beli jrr..huuu

Cik Tom said...

wah cute2 kereta..sesuai utk cik tom yg kecik ni..hihi

Izzat Aziz said...

lawa gak kereta ford ka tu.. kecik tapi kemas

She's retarded said...

comel2 kereta tu. kalau beli takut orang nak curi

HAZWAN17 said...

@░♥si lampu neon♥░:
ala ko kan dah ade kereta viva hitam tu..boleh gak termasuk dalam kategori kereta tercomel nih hehe

HAZWAN17 said...

@Cik Tom:
tapi kereta ni tak ada jual dekat malaysia pulak..kalau ad mesti best. tapi penah nampak dekat jalan raya kereta 2 seat jugak tapi tak comel..tak ingat kereta ape

HAZWAN17 said...

@Izzat Aziz:
tengok sekali pandang depan kereta tu macam ala-ala myvi pun ada

HAZWAN17 said...

@She's retarded:
kereta-kereta yang tak comel pun orang curik..apetah lagi kereta comel kan..

Yanie J said...

yanie igtkn keta mr.bean palin tecik didunia..hikhik :P

HAZWAN17 said...

@Yanie J:
kereta mr bean kan ada tempat duduk belakang mana boleh masuk kategori ni

iniialahaku said...

haha..aku xsswai pkai keta2 ni..thap ktinggian je dah mnghlang..kncil pon xlpas apath lagi keta2 ni..

ika honey bunny said...

woohhh comel gila nokksss! HAHAHA

HAZWAN17 said...

@iniialahaku:
ni memang spesies tinggi la eh...

HAZWAN17 said...

@ika honey bunny:
beli la sendiri..import2 bawak balik malaysia..mesti sume orang jeles

fatin hanani said...

comey sgt la..
hehe geram tgk :D

fatin suka keta yang kecik2 cm ni ja hehe
comey ja hee

MalaysiaBW said...

cute lah keta2 nih..

Do you use Facebook and Twitter often? We want you. By joining this you will give us rm1.
So do you want the sme thing? after joined , invite your friend to get earning. thanks for the cooperating.

So go here to join. free of charge
http://malaysia.youthsays.com/amercorner/invite

This week, catch Ashida and Ask Me Again in action!
http://malaysia.youthsays.com/amercorner/coke-show-begins-epi3

Be The Commentables. You Write, We Act, And You Could Win A Prize!
http://malaysia.youthsays.com/amercorner/cadbury

Iqin said...

konfem mahal ni :)

beLLa said...

comeynya! tapi kecik sangat pon xslese en. huhu

amira zakiah said...

kalau mia laa...aishhhh buat perhiasan boleh ler.gambar jer.nak beli tak mampu

HAZWAN17 said...

@fatin hanani:
comel kan..tapi kat malaysia tak ada pulak kereta ni...tunggu proton or perodua buat ok gak

HAZWAN17 said...

@MalaysiaBW:
memang cute pun...

HAZWAN17 said...

@Iqin:
tak tau pulak harganya berapa..tapi mesti mahal..ade ke kereta yang murah...

HAZWAN17 said...

@beLLa:
untuk orang-orang kecik sesuai la bella

HAZWAN17 said...

@amira zakiah:
buat muzium kat umah kan mia..koleksi kereta-kereta comel

shada wentz said...

perodua kancil tiada dlm senarai nmpaknya! XD

HAZWAN17 said...

@shada wentz:
perodua kancil comel ke shada?
macam tak je hehe

nama.aku.lynn said...

@shada wentz:

betul2..tcari2 jgk kancil tadi..haha

cik miera said...

cute...tp mahal la.hoho..
ngah berangan nk beli nih..
nmpaknye, kelisa ngn kancil jela

fara said...

fara pon bwk kete kecit.
kete kancil... hik~

HAZWAN17 said...

@nama.aku.lynn:
kancil tak termasuk kategori comel lynn hehe

HAZWAN17 said...

@cik miera:
kereta paling low bajet..kereta sorong la miera..

HAZWAN17 said...

@fara:
ok la tu..saya kereta pun tak ada huhu

mira the monster said...

comeinyee gerammmm

MIRAEOna said...

comel gile!! ahahah ..
kerete kedekut kehkehkeh

AngahSayang2314 said...

comel..comel..comel.. tak mampu nak beli minat tue minat gak heheh

angah 4llow dulu senang sikit leh kenal rapat kan?????

HAZWAN17 said...

@mira the monster:
memang comel macam mira jugak kan :p

HAZWAN17 said...

@MIRAEOna:
haha boleh naik 2 orang je..duduk dengan hubby/wife baru romantik kan..orang lain tak boleh.tapi anak2 nak letak mana pulak

HAZWAN17 said...

@AngahSayang2314:
yup kak memang comel..nanti suro hubby belikan 1 ok :)

akeep razalee said...

woot!! aiseh. .x muat la cmni. .ahha

HAZWAN17 said...

@akeep razalee:
alamak bro ni untuk orang bersaiz kecil sahaja huhu

JRY The Boonto said...

Bro. keta mr bean x masuk carta ke? haha

kay yea said...

smart..bwk dua org je ok..x yah rmi2..hehe~~

Hariz said...

Kalau orang tinggi dan gemok mcm aku nak naik kereta ape :P

http://profhariz.com

sarah abadan said...

hahaah...memang sesuai sangat kete2 tu dgn aku...hahahah...mini cooper pon comel jugak :D

eZad niMo said...

nak Fort Ka, nampak cam best je. hehehe~

Fyzal said...

kereta yang ada tompok2 macam 1st tu memang aku tak suka. ape yg lain tu nice. hehehe.

HAZWAN17 said...

@JRY The Boonto:
kereta mr bean tak termasuk lah pulak..tak cukup kecik dengan comel lagi kot

HAZWAN17 said...

@kay yea:
betul tu bro..bawak dua orang jerk.. boleh pegi date dengan aman ;p

HAZWAN17 said...

@Hariz:
terpaksa naik kereta yang lagi besar dan tinggi la bro..nanti aku cari kereta terbesar di dunia pulak

HAZWAN17 said...

@sarah abadan:
haa..btol2..kau kan kecik je sarah..seswai la dengan kereta-kereta ni

HAZWAN17 said...

@eZad niMo:
haah ford Ka pun nampak smart jugak

HAZWAN17 said...

@Fyzal:
kiranya kereta first tu kereta yang paling tak comel antara kereta-kereta comel la kan bro...

geekz36 said...

x puas naik kereta kecik ni

Jangan lupa vote No. 383 /// Pilihan 10
Undi No. 383 sekarang!!!

pN.rOs said...

keciknyaaaaaaa
tapi comeynya

HAZWAN17 said...

@geekz36:
tak puas naik tak ape janji puas dapat memiliki kereta yang comel

HAZWAN17 said...

@pN.rOs:
memang comey puan ros....

::wan fadhilah:: said...

cantik jugak..

HAZWAN17 said...

@::wan fadhilah:::
memang cantik pun...comel jerk..

shida saje said...

cute nyew kete biru2 awan tuh sukenya..*sbb biru jew ekekke :P

HAZWAN17 said...

@shida saje:
akak suka kereta yang tu ke hehe

shida saje said...

ha,a suka sbb wane biru ekekkee :P